Prirodne znamenitosti u Brelima

Prirodne znamenitosti u Brelima

Posebnost Brela je u prekrasnoj i očuvanoj prirodnoj ljepoti koju nije narušila ni razvijena i bogata turistička ponuda.

 

Ovo malo srednjodalmatinsko mjesto na Makarskoj rivijeri vlasnik je čak dva hrvatska land marka: Kamen Brela i plaža Punta rata.

 

Kamen Brela izgleda poput minijaturnog otoka smještenog u blizini obale.

 

Plaža Punta rata je jedna od najljepših hrvatskih plaža. Američki časopis Forbes uvrstio je plažu Punta rata među 10 najljepših plaža na svijetu, gdje zauzima visoko 6. mjesto, a u Europi čak prvo mjesto kao najljepša europska plaža.

Plaža Punta rata ima certifikat Plava zastava koji označava najviši stupanj ekološke čistoće mora. Uređena je i raspolaže tuševima, ležaljkama, suncobranima te je lako dostupna zbog čega je prikladna i za djecu.

 

U blizini ove šljunčane plaže u Brelima nalazi se restoran i bar Punta rata te snack bar Maestral.

 

Na samoj plaži postoji mogućnost jet skija, paraglidinga, najma pedalina i kajaka te dr.

 

Plaža je šljunčana, zbog čega je prikladna za obitelji s djecom. Uređena je te u ponudi ima ležaljke, suncobrane i tuševe.

 

Plaže u Brelima i okolici među najljepšima su u Dalmaciji. Osim plaže Punta rata, preporučujemo posjetite i sljedeće plaže:

 

Plaža Vruja

Plaža Vruja smještena je sjeverno od Brela ispod visokih strmih litica.

Plaža je najlakše dostupna brodićem koji možete iznajmiti. Zbog svoje skrovitosti i egzotičnosti plaža Vruja pruža mir i intimu čiste netaknute prirode te je omiljena među naturistima i svima koji vole prirodu.
Ovdje se nalazi i izvor vode koji se spušta s planine Biokovo pa je more svježije i čišće nego bilo gdje drugdje na Makarskoj rivijeri. Uz to, ovdje se nalazi i špilja koja je omiljen izazov svim iskusnijim roniocima.

 

Plaža Berulia

Ispred Bluesun hotela Berulia nalazi se još jedna prekrasna i uređena breljanska plaža – Berulia.

Plaža Berulia velikim se dijelom nalazi u hladovini borove šume te je zbog toga posebno draga obiteljima s malom djecom. Za veću djecu plaža Berulia je odličan odabir zbog zabavnih sadržaja koje nudi, a za ljetni obiteljski ručak preporučujemo restoran i snack bar Puž uz plažu Berulia s pogledom na more.

Plaža Berulia je uređena šljunčana plaža s tuševima, kabinama i sanitarijama. Osobama s invaliditetom osiguran je pristup plaži Berulia.

Plaža Berulia nositelj je Plave zastave, nacionalnog certifikata za ekološku čistoću mora.

Brela se nalaze podno Parka prirode Biokovo, koji preporučujemo posjetiti u sklopu jednodnevnog izleta.

Želite li personaliziranu ponudu?

Unesite osnovne podatke u polja ispod, a mi ćemo vam unutar 24 sata dostaviti personaliziranu ponudu s aktualnim popustima.